contactdown

Woonhuis Aarden Hazeldonk

Dit woonhuis kan als een zusje van het eigen woonhuis van Bedaux worden beschouwd. Het heeft zowel binnen als buiten veel overeenkomsten met zijn eigen woonhuis, dat hij een jaar eerder had gebouwd. De “boerenhoeve” heeft geen grond. Opdrachtgever Aarden was een houthandelaar, die zijn bedrijf vlakbij had. Het witgeschilderde woonhuis heeft twee lagen met een zadeldak van rode pannen. De aanbouw heeft één laag met zadeldak. Een tuinmuur met een poort verbindt het woonhuis met een grote zwarte schuur. Opvallend is de loggia met een dikke pilaar in de voorgevel en de houten poort in de tuinmuur met zijn vierkanten poortpalen afgedekt met natuurstenen platen en bollen.
De woning bevat veel kenmerkende elementen zoals de luiken, de luifel op consoles van siersmeedwerk boven de entree, veel siersmeedwerk waaronder de naam van het pand op de voorgevel, klokgevels op de koppen en een zwarte plint.
Het woonhuis is goed onderhouden. De oorlogsschade is nauwelijks waarneembaar.
Achtertuin woonhuis Aarden
Voortuin woonhuis Aarden
De straat voor de woning
Projectgegevens
Opdrachtgever
P. Aarden
Ontwerp
1938
Fotografie
Archief Bedaux